REKISTERISELOSTE

Henkilötietolaki (523/1999) 10§
Laatimispäivä: 24.05.2018

1. Rekisterinpitäjä

Shining Center Oy
Finnoonniitynkuja 3
02270 ESPOO
Puh: 010 322 6770
Sähköposti: info@earp.fi

2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Risto Vattulainen
Finnoonniitynkuja 3
02270 ESPOO
Puh: 010 322 6770
Sähköposti: info@earp.fi

3. Rekisterin nimi

Shining Center Oy:n asiakas ja markkinointirekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja käytetään asiakassuhteiden hoitamiseen, yhteydenottojen hoitamiseksi, markkinointitarkoituksiin sekä muihin verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia henkilö- ja yhteystietoja. Käyttäjän itsensä antamat tai henkilön tunnistavat tiedot, kuten nimi tai henkilötunnus asiakkaan tunnistamiseksi luottosopimusta tehtäessä. Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Maksutiedot, mukaan lukien luottosopimukset ja muut laskutustiedot. Asiakkaan suostumuksella sijaintitiedot. Palvelujen käytöstä havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot Ostoshistoria, mm. tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot. Toimitustiedot, kuten valittu toimitustapa ja toimitusosoite. Lisäksi tallennetaan tehdyt tuotearvostelut.

Tietojen pääasiallinen lähde on käyttäjä itse, minkä lisäksi saatamme saada lisätietoja yhteistyökumppaneiltamme, esimerkiksi luottopalvelujen tarjoajalta. Kolmansilta osapuolilta saamistamme henkilötiedoista ilmoitamme tietosuoja-asetuksen määräysten mukaisesti ensimmäisessä yhteydenotossa asiakkaaseen tai viimeistään kuukauden sisällä henkilötietojen vastaanotosta.

Säilytämme rekisterissä myös tiedot antamastasi palautteesta, viestien vaihdosta ja muista yhteydenotoista asiakaspalvelumme kanssa sekä tiedot markkinointisuostumuksista ja -kielloista.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Henkilötietoja kerätään verkosivuilta yhteydenottolomakkeiden täytön yhteydessä. Lisäksi henkilötietoja voidaan kerätä yrityksen muista käytössä olevista tietojärjestelmistä sekä rekisterinpitäjän toimintoihin liittyvistä sosiaalisista medioista, mikäli henkilö on antanut erikseen kirjallisesti suostumuksen tietojen käytölle Shining Center Oy:n asiakas- ja markkinointirekisterissä tai hyödyntämisestä markkinointitarkoituksiin. Henkilötietoja voidaan täydentää myös muista yrityksen hallinnoimista, keräämistä tai ostamista henkilötietoja käsittelevistä palveluista.

Keräämme käyttäjistä verkkosivujen sisällön käytön perusteella tietoja evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla. Näitä tietoja ei yhdistetä Shining Center Oy:n asiakas- ja markkinointirekisterin kanssa. (ks. kohta Tietoa evästeistä).

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Rekisterinpitäjä voi luovuttaa tietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa muun muassa rekisterinpitäjän valikoimille yhteistyökumppaneille markkinointitarkoituksiin, ellei rekisteröity ole kieltänyt tietojensa tällaista luovuttamista.

Henkilötietoja voidaan lisäksi luovuttaa voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittavissa rajoissa tuomioistuimelle, poliisille tai ulosottoviranomaiselle.

8. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja voidaan siirtää EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle henkilötietolain sallimalla tavalla.

9. Rekisterin suojauksen perusteet

Rekisterissä olevat henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä. Tietojen siirto lomakkeiden avulla on sähköisesti suojattu. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa ja niiden käyttöön ovat oikeutettuja vain ne työntekijät ja yhteistyökumppanit, joilla on työnsä puolesta oikeus käsitellä tietoja.

10. Tarkastusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa häntä koskevat asiakas- ja markkinointirekisterissä olevat tiedot. Kirjallinen tarkastuspyyntö tulee lähettää allekirjoitettuna rekisteriasioista vastaavalle henkilölle. Tarkastuspyyntö voidaan myös esittää henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän toimipaikassa yllä mainitussa osoitteessa. Tarkastuspyyntöihin vastataan mahdollisimman nopeasti.

11. Tiedon korjaaminen

Rekisteröidyillä on oikeus kieltää tietojensa käyttäminen suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimukseen ja oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista ottamalla yhteyttä rekisteriasioista vastaavaan henkilöön tai ilmoittamalla siitä rekisterinpitäjän asiakaspalveluun. Muutokset rekisteriin pyritään suorittamaan viimeistään kuukauden kuluessa ilmoituksesta.

Tietoa evästeistä

Käytämme evästeitä, jotka helpottavat verkkosivustomme käyttöä

Käytämme palvelussamme evästeitä, joiden avulla voimme seurata palvelumme kävijäliikennettä ja parantaa sen laatua. Käytämme evästeitä myös palvelun operointiin, käytön analysointiin ja käyttäjäkokemuksen personointiin. Keräämme evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla tietoja siitä, miten ja milloin palvelujamme käytetään.

Evästeiden avulla pystymme mm. tunnistamaan laitteesi palatessasi sivulle, muistamaan mieltymyksesi ja valintasi, parantamaan käyttökokemustasi sekä mukauttamaan mainoksiamme sivuillamme sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

Sivustomme käyttämät evästeet

Käytämme sivustollamme erilaisia evästeitä. Evästeitä voidaan jaotella sekä niiden keston että käyttötarkoituksen mukaan.

Keston osalta käytämme sekä väliaikaisia että pysyviä evästeitä. Väliaikaiset evästeet säilyvät vain siihen saakka, kunnes suljet selaimesi. Käytämme myös pysyviä evästeitä, jotka säilyvät pidemmän, ennalta määrätyn ajan.

Käyttötarkoitussidonnaisista evästeistä löydät tietoa alempana.

Välttämättömät

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Verkkosivumme käyttää Google Analytics –evästeitä. Näiden evästeiden keräämät tiedot siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille, joista osa saattaa sijaita EU:n ulkopuolella ja joihin tässä tapauksessa sovelletaan paikallista tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoja Googlen yksityisyyskäytännöistä ja Google Analyticsin käytöstä: Google Analytics tietosuoja periaatteet

Toiminnalliset

Toimintoevästeitä käytetään verkkosivustomme käytettävyyden parantamiseen. Toiminnallisten evästeiden avulla verkkosivumme muistavat valintasi (kuten käyttäjänimi, kieli tai alue) sekä tarjoavat parempia ja yksilöllisempiä ominaisuuksia.

Lisäksi saatamme käyttää Googlen interaktiivisia karttoja (Google Maps), jotka saattavat käyttää käyttäjän sijaintitietoa hyväksi esimerkiksi palvelupisteisiin pääsemisessä. Google Mapsin työkalujen käyttömme noudattaa Googlen käytäntöjä, jotka yhtiö ilmoittaa tietosuoja ja käyttöehdot ja lisäkäyttöehdot -periaatteissaan.

Kolmannen osapuolen evästeet

Kolmannet osapuolet, jotka käyttävät evästeitä, saattavat olla toimijoita jotka toimivat yhteistyössä kanssamme verkkosivustomme tuottamiseksi tai yrityksiä jotka osallistuvat kanssamme yhdistettyihin markkinointiohjelmiin ja muut kolmannet tahot. Ne keräävät tietoja anonyymisti eivätkä tallenna mitään henkilötietoja.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Kyseiset evästeet voivat ”seurata” verkkokäyttäytymistänne useammilla sivustoilla pidemmän aikaa, mutta ne eivät kerää henkilökohtaista tietoa, joiden myötä kolmas osapuoli kykenisi tunnistamaan teidät. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut, esimerkiksi Youtube-videot saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä niin sanotut kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

Miten evästeitä hallitaan ja miten ne poistetaan?

Suurin osa verkkoselaimista hyväksyy evästeet, mutta voit yleensä muuttaa selaimen asetuksia ja estää uusien evästeiden tallennuksen, poistaa olemassa olevat evästeet käytöstä tai pyytää ilmoitusta ennen uusien evästeiden tallentamista.

Jos haluat selaimesi estävän evästeiden käytön, määritä asetukset selaimesi valmistajan ohjeiden mukaisesti (yleensä joko Ohje-, Työkalut- tai Muokkaa-valikossa). Yksityiskohtaisempia ohjeita saat osoitteesta www.aboutcookies.org.

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi. Evästeen tai evästeluokan käytöstä poistaminen ei vielä poista evästettä selaimestasi, vaan sinun on tehtävä se itse selaimesi kautta.

Muutokset

Ilmoitamme muutoksistamme evästeiden käytön suhteen täällä.

Tietoa evästeistä viimeksi päivitetty 29.5.2018